בורגר טבעוני

התערובת להכנת בורגר מכילה טחון טבעוני(מכיל גלוטן) ואבקת קשירה המצורפת בשקית לערכה.

חומרים להכנת 6 בורגרים

180גרם (2 כוסות מידה 240מ”ל)) טחון טבעוני יבש(מכיל גלוטן)
50 גרם (4 כפות) אבקת קשירה
40 גרם (2.5 כפות) שמן חמניות
15גרם (1 כפות) שמן זית

רבע כוס טחון טבעוני יבש (מכיל גלוטן) (להוספה בסעיף 3)

הוראות הכנה של טחון טבעוני

  1. משרים את ה”טחון” בשפע מי ברז קרים במשך 20 דקות, כך שכמות המים תהיה פי 5 מכמות ה”טחון”. נפח המוצר בתום ההשריה יהיה פי 3.5 מנפחו המקורי.
  2. מסננים היטב ממי ההשריה ומתבלים לפי הטעם והשימוש הרצוי.

“טחון טבעוני” מתאים להחלפת בשר טחון בכל סוגי המתכונים, לדוגמא: בולונז, צ’ילי קון קארנה, ממולאים, לחמא בעגיין, מפרום, מוסקה ,פאי רועים, מאפי בצק, חומוס עם בשר, עראייס, פאד קפאו, סלופי ג’ו ועוד. 

** המעוניינים להפחית צריכה מן החי יכולים להחליף עד 50 אחוז מהבשר הטחון במנה ב”טחון טבעוני”.

  1. מכינים את ה”טחון” לפי ההוראות שלמעלה, מסננים ומעבירים לקערה. יתקבלו 630 גרם “טחון” מוכן. 
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  3. מוסיפים את יתר החומרים לקערה ואת הרבע כוס טחון יבש ומערבבים היטב במשך כמה דקות, עד לקבלת תערובת יציבה ושומנית –      ולהשאיר כ חצי שעה במקרר לנוח.
  4. יוצרים מהתערובת 6 קציצות בורגר ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור החם במשך 10 דקות ומניחים להתקרר ולהתייצב במשך 10 דקות נוספות.
  5. מחממים מחבת פסים, גריל או פלאנצ’ה ומשמנים מעט. צולים את הבורגרים כ-3 דקות מכל צד ומגישים בלחמנייה עם מיונז טבעוני, קטשופ, בצל, חסה, עגבנייה ומלפפון חמוץ.

** ניתן לאפות את הבורגרים מראש ולהקפיא אחרי האפייה. מוציאים מהמקפיא להפשרה כשעה לפני הצלייה.