בולונז טבעוני

הוראות הכנה לבולונז טבעוני

300 גרם טחון יבש(מכיל גלוטן)

קערת מים ליטר וחצי מי ברז קרים

משרים את הטחון בקערה למשך 20 דקות

מוציאים ומסננים-קיבלתם  1 ק”ג טחון מוכן.

משרים את ה”טחון” בשפע מי ברז קרים במשך 20 דקות, כך שכמות המים תהיה פי 5 מכמות ה”טחון”. נפח המוצר בתום ההשריה יהיה פי 3.5 מנפחו המקורי.

מסננים היטב ממי ההשריה ומתבלים לפי הטעם והשימוש הרצוי.

“טחון טבעוני” מתאים להחלפת בשר טחון בכל סוגי המתכונים, לדוגמא: בולונז, צ’ילי קון קארנה, ממולאים, לחמא בעגיין, מפרום, מוסקה ,פאי רועים, מאפי בצק, חומוס עם בשר, עראייס, פאד קפאו, סלופי ג’ו ועוד. 

** המעוניינים להפחית צריכה מן החי יכולים להחליף עד 50 אחוז מהבשר הטחון במנה ב”טחון טבעוני”.

הוראות הכנה לרוטב בולונז:

1.  4 עגבניות חתוכות לקוביות

2. גבעולי סלרי קצוצים דק(4 גבעולים)

3. חצי בצל חתוך קוביות

4. 3 שיני שום קצוצות

5. 3 כפות שמן

6. 3 גזרים קוביות

כל זה נכנס לטיגון של 6 דקות-תוך כדי ערבוב

להוסיף 100 גרם רסק עגבניות + 4 כוסות מים + 4 כפות קטשופ

לערבב טוב ולהוסיף-מלח, פלפל, כף סוכר(חשוב), פפריקה מתוקה ומעט מאד אורגנו

להביא לרתיחה ולהנמיך לאש נמוכה  להוסיף את הטחון המושרה ל 25 דקות בישול ולהוריד מהאש.

לערבב הכל טוב ביחד (טיפ מעולה תוסיפו 2 כפות מטבוחה גם בפנים..)