הוראות הכנה לבולונז טבעוני
300 גרם טחון יבש(מכיל גלוטן)
קערת מים ליטר וחצי מי ברז קרים
משרים את הטחון בקערה למשך 20 דקות
מוציאים ומסננים-קיבלתם 1 ק”ג טחון מוכן.
משרים את ה”טחון” בשפע מי ברז קרים במשך 20 דקות, כך שכמות המים תהיה פי 5 מכמות ה”טחון”. נפח המוצר בתום ההשריה יהיה פי 3.5 מנפחו המקורי.
מסננים היטב ממי ההשריה ומתבלים לפי הטעם והשימוש הרצוי.
“טחון טבעוני” מתאים להחלפת בשר טחון בכל סוגי המתכונים, לדוגמא: בולונז, צ’ילי קון קארנה, ממולאים, לחמא בעגיין, מפרום, מוסקה ,פאי רועים, מאפי בצק, חומוס עם בשר, עראייס, פאד קפאו, סלופי ג’ו ועוד.
** המעוניינים להפחית צריכה מן החי יכולים להחליף עד 50 אחוז מהבשר הטחון במנה ב”טחון טבעוני”.
הוראות הכנה לרוטב בולונז:
1. 4 עגבניות חתוכות לקוביות
2. גבעולי סלרי קצוצים דק(4 גבעולים)
3. חצי בצל חתוך קוביות
4. 3 שיני שום קצוצות
5. 3 כפות שמן
6. 3 גזרים קוביות
כל זה נכנס לטיגון של 6 דקות-תוך כדי ערבוב
להוסיף 100 גרם רסק עגבניות + 4 כוסות מים + 4 כפות קטשופ
לערבב טוב ולהוסיף-מלח, פלפל, כף סוכר(חשוב), פפריקה מתוקה ומעט מאד אורגנו
להביא לרתיחה ולהנמיך לאש נמוכה להוסיף את הטחון המושרה ל 25 דקות בישול ולהוריד מהאש.
לערבב הכל טוב ביחד (טיפ מעולה תוסיפו 2 כפות מטבוחה גם בפנים..)