לחמא בעג'ון טבעוני

הוראות הכנה לחמא בעג’ון טבעוני

התערובת להכנת לחמא בעג’ון מכילה טחון טבעוני ואבקת קשירה המצורפת בשקית לערכה.

חומרים להכנת הקבבים:

100 גרם טחון טבעוני יבש (מכיל גלוטן)

4 כפות שמן

בצל בינוני

צנוברים

טורטייה/פיתה שפתחנו ל2/לאפה

הוראות הכנה של טחון טבעוני

משרים את ה”טחון” בשפע מי ברז קרים במשך 20 דקות, כך שכמות המים תהיה פי 5 מכמות ה”טחון”. נפח המוצר בתום ההשריה יהיה פי 3.5 מנפחו המקורי.

מסננים היטב ממי ההשריה ומתבלים לפי הטעם והשימוש הרצוי.

“טחון טבעוני” מתאים להחלפת בשר טחון בכל סוגי המתכונים, לדוגמא: בולונז, צ’ילי קון קארנה, ממולאים, לחמא בעגיין, מפרום, מוסקה ,פאי רועים, מאפי בצק, חומוס עם בשר, עראייס, פאד קפאו, סלופי ג’ו ועוד. 

** המעוניינים להפחית צריכה מן החי יכולים להחליף עד 50 אחוז מהבשר הטחון במנה ב”טחון טבעוני**

הוראות הכנה:

  1. לוקחים את 100 גרם טחון טבעוני יבש ומשרים למשך 20 דקות בקערה עם חצי ליטר מי ברז קרים 
  2. לאחר ההשריה מסננים ושותפים את הטחון וקיבלנו 250 גרם טחון טבעוני מוכן לעבודה.
  3. במחבת עם  כפות שמן מטגנים את הבצל קלות, מוסיפים צנוברים ומטגנים עד להזהבת הבצל
  4. מוסיפים את הטחון ומערבבים, מוסיפים 3 כפיות שטוחות של התבלין המזרחי מהערכה.
  5. לאחר 2 דקות מורידים מהגז ונותנים למלית להתקרר
  6. לאחר הקירור מוסיפים 2 כפיות שטוחות של אבקת קשירה וערבבו טוב * ניתן להשתמש בכף טחינה גולמית במקום *
  7. לוקחים טורטייה/פיתה שפתחנו ל2/לאפה. מורחים שכבה דקה דקה של טחינה גולמית, מפזרים את המסה שהכנו מעל ומהדקים קלות ומזלפים מעט שמן זית מעל
  8. מכניסים לתנור ל 200 מעלות כ5-6 דקות ובתאבון