הוראות הכנה לחמא בעג’ון טבעוני
התערובת להכנת לחמא בעג’ון מכילה טחון טבעוני ואבקת קשירה המצורפת בשקית לערכה.
חומרים להכנת הקבבים:
100 גרם טחון טבעוני יבש (מכיל גלוטן)
4 כפות שמן
בצל בינוני
צנוברים
טורטייה/פיתה שפתחנו ל2/לאפה
הוראות הכנה של טחון טבעוני
משרים את ה”טחון” בשפע מי ברז קרים במשך 20 דקות, כך שכמות המים תהיה פי 5 מכמות ה”טחון”. נפח המוצר בתום ההשריה יהיה פי 3.5 מנפחו המקורי.
מסננים היטב ממי ההשריה ומתבלים לפי הטעם והשימוש הרצוי.
“טחון טבעוני” מתאים להחלפת בשר טחון בכל סוגי המתכונים, לדוגמא: בולונז, צ’ילי קון קארנה, ממולאים, לחמא בעגיין, מפרום, מוסקה ,פאי רועים, מאפי בצק, חומוס עם בשר, עראייס, פאד קפאו, סלופי ג’ו ועוד.
** המעוניינים להפחית צריכה מן החי יכולים להחליף עד 50 אחוז מהבשר הטחון במנה ב”טחון טבעוני**
הוראות הכנה:
- לוקחים את 100 גרם טחון טבעוני יבש ומשרים למשך 20 דקות בקערה עם חצי ליטר מי ברז קרים
- לאחר ההשריה מסננים ושותפים את הטחון וקיבלנו 250 גרם טחון טבעוני מוכן לעבודה.
- במחבת עם כפות שמן מטגנים את הבצל קלות, מוסיפים צנוברים ומטגנים עד להזהבת הבצל
- מוסיפים את הטחון ומערבבים, מוסיפים 3 כפיות שטוחות של התבלין המזרחי מהערכה.
- לאחר 2 דקות מורידים מהגז ונותנים למלית להתקרר
- לאחר הקירור מוסיפים 2 כפיות שטוחות של אבקת קשירה וערבבו טוב * ניתן להשתמש בכף טחינה גולמית במקום *
- לוקחים טורטייה/פיתה שפתחנו ל2/לאפה. מורחים שכבה דקה דקה של טחינה גולמית, מפזרים את המסה שהכנו מעל ומהדקים קלות ומזלפים מעט שמן זית מעל
- מכניסים לתנור ל 200 מעלות כ5-6 דקות ובתאבון