מוקפץ אסייתי

מצרכים:

90 גרם רצועות חלבון סויה (2 כוסות מלאות של 240מ”ל)

4 כפות שמן

כפית שמן שומשום

רוטב טריאקי\סצואן

רוטב צ’ילי מתוק

חופן ג’ינג’ר קצוץ

2 שיני שום

פלפל אדום

רבע כרוב

2 גזרים

3 גבעולי בצל ירוק

רבע פלפל חריף

ניתן להוסיף כל ירק אחר כמו פטריות, שעועית ירוקה, נבטים וכ’ו

הוראות הכנה:

נשרה את רצועות חלבון הסויה חצי שעה במי ברז קרים ולאחר חצי שעה נסנן ונשטוף אותם.

נחמם את המחבת או הווק וניצוק לתוכה 4 כפות שמן, חופן גינג’ר קצוץ ו2 שיני שום קצוצות

לאחר כ 2 דקות נוסיף חצי פלפל אדום חתוך לרצועות דקות, רבע כרוס פרוס לרצועות דקות.

2 גזרים חתוכים לרצועות דקות, 3 גבעולי בצל ירוק ורבע פלפל חריף.

מקפיצים כ 3 דקות על אש גבוהה ומוסיפים את רצועות חלבון הסויה.

נוסיף, למחבת 3 כפות סויה ו 4 עד 5 כפות סיצ’ואן או טריאקי ו 2 כפות צ’ילי מתוק.

ממשיכים להקפיץ על האש עוד כ 2 דקות ומוודאים שהרוטב עוטף את כל הירקות.

לאחר שהורדנו מהאש נוסיף כפית שמן שומשום ונערבב לעוד חצי דקה .

ניתן להגיש על אורז או נודלס ולפזר למעלה בוטנים גרוסים ובצל ירוק קצוץ