מסאחן טבעוני

הוראות הכנה למסאחן טבעוני

רצועות חלבון סויה

חומרים להכנת מסאחן:

90 גרם רצועות חלבון סויה יבשות

4 כפות שמן

בצל בינוני פרוס לרצועות

פטרוזיליה

לאפה\טורטייה

תבלינים: סומק, כמון, גריל עוף, מלח ופלפל

הוראות הכנה של רצועות סויה למסאחן טבעוני

  1. משרים את הרצועות במי ברז קרים במשך 30 דקות, כך שכמות המים תהיה פי 5 מכמות הרצועות.                                                                      
    משקל המוצר בתום ההשריה יהיה פי 4 ממשקלו המקורי
  2. מסננים היטב ממי השריה שוטפים היטב במים ומסננים שוב
  3. מתבלים לפי הטעם והשימוש הרצוי

** הרצועות מתאימות להחלפת רצועות עוף או בקר בכל סוגי המתכונים, לדוגמא: שווארמה, סוגים שונים של מנות מוקפצות, בשר מפורק ועוד ***

 

  1. לתוך מחבת על אש גדולה ניצוק 4 כפות שמן
  2. נקפיץ רצועות בצל כחצי דקה ונוסיף כפית שטוחה של גריל עוף, חצי כפית כמון, 3 כפיות סומק ונמשיך להקפיץ לעוד כדקה.
  3. להוסיף את הרצועות לאחר השרייה לערבב על אש גבוהה לעוד כ 3 דקות
  4. להוסיף כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור ועוד כפית סומק ונערבב הכל לעוד דקה.

ניקח טורטייה/לאפה שחיממנו מעט בתנור או במחבת ונמרח את מרכזה עם טחינה.

מתוך המחבת נסדר ערמה יפה (תלולית) של מה שהקפצנו על הלאפה/טורטייה

נזלף מעט טחינה מעל.-ונפזר קצת פטרוזילייה קצוצה.