הוראות הכנה לעראיס טבעוני -דרך קיצור היא למלא את הפיתות בטחון קסם ולעבור לשלב 8
חומרים :
100 גרם טחון טבעוני יבש
4 כפות שמן
בצל בינוני
צנוברים
פיתות
הוראות הכנה של טחון טבעוני
משרים את ה”טחון” בשפע מי ברז קרים במשך 30 דקות, כך שכמות המים תהיה פי 4 מכמות ה”טחון”. נפח המוצר בתום ההשריה יהיה פי 3.5 מנפחו המקורי.
מסננים היטב ממי ההשריה ומתבלים לפי הטעם והשימוש הרצוי.
“טחון טבעוני” מתאים להחלפת בשר טחון בכל סוגי המתכונים, לדוגמא: בולונז, צ’ילי קון קארנה, ממולאים, לחמא בעגיין, מפרום, מוסקה ,פאי רועים, מאפי בצק, חומוס עם בשר, עראייס, פאד קפאו, סלופי ג’ו ועוד.
** המעוניינים להפחית צריכה מן החי יכולים להחליף עד 50 אחוז מהבשר הטחון במנה ב”טחון טבעוני”.
הוראות הכנה:
- לוקחים את 100 גרם טחון טבעוני יבש ומשרים למשך 30 דקות בקערה עם חצי ליטר מי ברז קרים
- לאחר ההשריה מסננים ושותפים את הטחון וקיבלנו 350 גרם טחון טבעוני מוכן לעבודה.
- במחבת עם כפות שמן מטגנים את הבצל קלות, מוסיפים צנוברים ומטגנים עד להזהבת הבצל
- מוסיפים את הטחון ומערבבים, מוסיפים תבלון שאוהבים.
- לאחר 2 דקות מורידים מהגז ונותנים למלית להתקרר
- לאחר הקירור מוסיפים 2 כפיות טחינה גולמית במקום ולערבב היטב.
- חותכים פיתות לחצאים וממלאים את החצאים ( חשוב לא לדחוס את הטחון לפיתה )
- מברישים בשמן זית ומטגנים עד לחריכה יפה או מכניסים לתנור ל 200 מעלות 10-12 דקות להשחמה יפה