עראיס טבעוני

הוראות הכנה לעראיס טבעוני
התערובת להכנת עראיס מכילה טחון טבעוני ואבקת קשירה המצורפת בשקית לערכה.
חומרים להכנת הקבבים:

100 גרם טחון טבעוני יבש(מכיל גלוטן) 

4 כפות שמן

בצל בינוני

צנוברים

פיתות

הוראות הכנה של טחון טבעוני

משרים את ה”טחון” בשפע מי ברז קרים במשך 20 דקות, כך שכמות המים תהיה פי 5 מכמות ה”טחון”. נפח המוצר בתום ההשריה יהיה פי 3.5 מנפחו המקורי.

מסננים היטב ממי ההשריה ומתבלים לפי הטעם והשימוש הרצוי.

“טחון טבעוני” מתאים להחלפת בשר טחון בכל סוגי המתכונים, לדוגמא: בולונז, צ’ילי קון קארנה, ממולאים, לחמא בעגיין, מפרום, מוסקה ,פאי רועים, מאפי בצק, חומוס עם בשר, עראייס, פאד קפאו, סלופי ג’ו ועוד. 

** המעוניינים להפחית צריכה מן החי יכולים להחליף עד 50 אחוז מהבשר הטחון במנה ב”טחון טבעוני”.

הוראות הכנה:

  1. לוקחים את 100 גרם טחון טבעוני יבש ומשרים למשך 20 דקות בקערה עם חצי ליטר מי ברז קרים
  2.  לאחר ההשריה מסננים ושותפים את הטחון וקיבלנו 350 גרם טחון טבעוני מוכן לעבודה.
  3. במחבת עם  כפות שמן מטגנים את הבצל קלות, מוסיפים צנוברים ומטגנים עד להזהבת הבצל
  4. מוסיפים את הטחון ומערבבים, מוסיפים 3 כפיות שטוחות של התבלין המזרחי מהערכה.
  5. לאחר 2 דקות מורידים מהגז ונותנים למלית להתקרר
  6. לאחר הקירור מוסיפים 2 כפיות שטוחות של אבקת קשירה וערבבו טוב * ניתן להשתמש בכף טחינה גולמית במקום *
  7. חותכים פיתות לחצאים וממלאים את החצאים ( חשוב לא לדחוס את הטחון לפיתה ) 
  8. מברישים בשמן זית ומטגנים עד לחריכה יפה או מכניסים לתנור ל 20-30 דקות