עראיס טבעוני

הוראות הכנה לעראיס טבעוני -דרך קיצור היא למלא את הפיתות בטחון קסם ולעבור לשלב 8
חומרים :

100 גרם טחון טבעוני יבש 

4 כפות שמן

בצל בינוני

צנוברים

פיתות

הוראות הכנה של טחון טבעוני

משרים את ה”טחון” בשפע מי ברז קרים במשך 30 דקות, כך שכמות המים תהיה פי 4 מכמות ה”טחון”. נפח המוצר בתום ההשריה יהיה פי 3.5 מנפחו המקורי.

מסננים היטב ממי ההשריה ומתבלים לפי הטעם והשימוש הרצוי.

“טחון טבעוני” מתאים להחלפת בשר טחון בכל סוגי המתכונים, לדוגמא: בולונז, צ’ילי קון קארנה, ממולאים, לחמא בעגיין, מפרום, מוסקה ,פאי רועים, מאפי בצק, חומוס עם בשר, עראייס, פאד קפאו, סלופי ג’ו ועוד. 

** המעוניינים להפחית צריכה מן החי יכולים להחליף עד 50 אחוז מהבשר הטחון במנה ב”טחון טבעוני”.

הוראות הכנה:

  1. לוקחים את 100 גרם טחון טבעוני יבש ומשרים למשך 30 דקות בקערה עם חצי ליטר מי ברז קרים
  2.  לאחר ההשריה מסננים ושותפים את הטחון וקיבלנו 350 גרם טחון טבעוני מוכן לעבודה.
  3. במחבת עם  כפות שמן מטגנים את הבצל קלות, מוסיפים צנוברים ומטגנים עד להזהבת הבצל
  4. מוסיפים את הטחון ומערבבים, מוסיפים תבלון שאוהבים.
  5. לאחר 2 דקות מורידים מהגז ונותנים למלית להתקרר
  6. לאחר הקירור מוסיפים 2 כפיות  טחינה גולמית במקום ולערבב היטב.
  7. חותכים פיתות לחצאים וממלאים את החצאים ( חשוב לא לדחוס את הטחון לפיתה ) 
  8. מברישים בשמן זית ומטגנים עד לחריכה יפה או מכניסים לתנור ל 200 מעלות 10-12 דקות להשחמה יפה