פילו ממולא ברצועות חלבון

מצרכים:

2 כוסות רצועות חלבון סויה יבשות – 90 גרם

בצל גדול פרוס לרצועות

3 כפות שקדים לבנים פרוסים

חצי צרור כוסברה/פטרוזיליה קצוץ

חצי כפית פלפל שחור

כפית מלח

חצי כפית כמון

חצי כפית קינמון

כף תבלין שווארמה מיוחד של מחוברים לחיים

חבילת דפי פילו מופשרים במקרר לילה לפני

6 כפות שמן

כף סילאן

אפשרויות תוספות-צימוקים . חמוציות . צנובר.

הוראות הכנה

-להשרות את הרצועות בעודף מי ברז קרים ל30 דקות.

-לסנן ולשטוף היטב לאחר 30 דקות

-במחבת גדול למזוג את השמן ולטגן רצועות הבצל + השקדים כ4 דקות עד להזהבה

-להוסיף את הרצועות ולערבב לעוד כ2 דקות

-להוסיף את כל התבלינים, הכוסברה והסילאן ולערבב לעוד כ2 דקות

-להסיר הכל מהאש ולתת להתקרר

לקחת 2 דפי פילו ולרסס מעט בשמן

-לסדר לרוחב ולשים מהמלית המקוררת עד 2 ס”מ הקצוות(כמו בסרטון)

-לגלגל בעדינות לגליל להדק הקצוות ולגלגל פנימה כמו שבלול

-למרוח במעט שמן מעל ולהכניס לתנור מחומם מראש 190 מעלות

לאפות כ30 דקות עד להזהבה

-לקרוא למי שאוהבים ולאכול ביחד

** המעוניינים להפחית צריכה מן החי יכולים להחליף עד 50 אחוז מרצועות עוף במנה ב”רצועות טבעוני”**

בתאבון