קבב\קציצה טבעוני

הוראות הכנה לקבב טבעוני
התערובת להכנת הקבב מכילה טחון טבעוני ואבקת קשירה המצורפת בשקית לערכה.
חומרים להכנת הקבבים:
180גרם (2 כוסות מידה 240מ”ל)) טחון טבעוני יבש(מכיל גלוטן)
50 גרם (4 כפות שטוחות) אבקת קשירה

15 גרם תבלין מזרחי (2 כפיות)
 40 גרם (2.5 כפות) שמן חמניות
15גרם (1 כפות) שמן זית
 שום כתוש
בצל קצוץ דק
פטרוזיליה קצוצה

רבע כוס טחון טבעוני יבש(מכיל גלוטן) ( להוספה בסעיף 3)

הוראות הכנה של טחון טבעוני

משרים את ה”טחון” בשפע מי ברז קרים במשך 20 דקות, כך שכמות המים תהיה פי 5 מכמות ה”טחון”. נפח המוצר בתום ההשריה יהיה פי 3.5 מנפחו המקורי.
מסננים היטב ממי ההשריה ומתבלים לפי הטעם והשימוש הרצוי.

“טחון טבעוני” מתאים להחלפת בשר טחון בכל סוגי המתכונים, לדוגמא: בולונז, צ’ילי קון קארנה, ממולאים, לחמא בעגיין, מפרום, מוסקה ,פאי רועים, מאפי בצק, חומוס עם בשר, עראייס, פאד קפאו, סלופי ג’ו ועוד. 

** המעוניינים להפחית צריכה מן החי יכולים להחליף עד 50 אחוז מהבשר הטחון במנה ב”טחון טבעוני”.

1. מכינים את ה”טחון” לפי ההוראות שלמעלה, מסננים ומעבירים לקערה. יתקבלו 630 גרם “טחון” מוכן.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות.
3.מוסיפים את יתר החומרים לקערה , רבע כוס טחון טבעוני יבש ומערבבים היטב במשך כמה דקות, עד לקבלת תערובת יציבה ושומנית מתבלים ב 15 גרם תבלין מזרחי ( 2 כפיות )  ולהשאיר כ חצי שעה במקרר לנוח.
4.יוצרים מהתערובת קבבים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור החם במשך 10 דקות ומניחים להתקרר ולהתייצב במשך 10 דקות נוספות.

5. לצלות על מחבת משומנת חמה 2 דקות מכל צד.

** ניתן לאפות את הקבבים מראש ולהקפיא אחרי האפייה. מוציאים מהמקפיא להפשרה כשעה לפני הצלייה.