קציצות ברוטב עגבניות

הוראות הכנה לקציצות ברוטב עגבניות

התערובת להכנת הקציצות מכילה טחון טבעוני ואבקת קשירה המצורפת בשקית לערכה

חומרים להכנת כ-20- קציצות

180גרם (2 כוסות מידה 240מ”ל)) טחון טבעוני יבש(מכיל גלוטן)
50 גרם (4 כפות) אבקת קשירה
40 גרם (2.5 כפות) שמן חמניות
15גרם (1 כפות) שמן זית

רבע כוס טחון טבעוני יבש(מכיל גלוטן)

” מתאים להחלפת בשר טחון בכל סוגי המתכונים, לדוגמא: בולונז, צ’ילי קון קארנה, ממולאים, לחמא בעגיין, מפרום, מוסקה ,פאי רועים, מאפי בצק, חומוס עם בשר, עראייס, פאד קפאו, סלופי ג’ו ועוד. 

** המעוניינים להפחית צריכה מן החי יכולים להחליף עד 50 אחוז מהבשר הטחון במנה ב”טחון טבעוני”.

  1. מכינים את ה”טחון” לפי ההוראות שלמעלה, מסננים ומעבירים לקערה. יתקבלו 630 גרם “טחון” מוכן. 
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  3. מוסיפים את יתר החומרים לקערה , עם רבע כוס טחון טבעוני יבש ומערבבים היטב במשך כמה דקות, עד לקבלת תערובת יציבה ושומנית.-ערבוב טוב טוב-שרירי ידיים עובדים..-
  4.  מוסיפים לתערובת  שערבבנו חצי כפית שום קצוץ או כתוש, בצל קצוץ דק ופטרוזיליה קצוצה ומתבלים ב 20 גרם (3 כפות שטוחות) תבלין טחון מזרחי  שיש בערכה(אין צורך להוסיף מלח ופלפל). ומערבבים הכל היטב בשנית.
  5. יוצרים מהתערובת כ20 קציצות  ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור החם במשך 10 דקות ומניחים להתקרר ולהתייצב במשך 10 דקות נוספות.
  6.   מכינים רוטב עגבניות  לפי המתכון שהופיע בפוסט הממולאים.(בזמן שהקציצות בתנור או מתקררות)
  7. מכניסים את הקציצות לרוטב החם לבישול של כ20 דקות.

** ניתן לאפות את הקציצות מראש ולהקפיא אחרי האפייה. מוציאים מהמקפיא להפשרה כשעה לפני הצלייה./בישול ברוטב.רבע